tiistai 26. heinäkuuta 2016

Kinuski-vadelmakakku


Koska on liian vanha puhaltamaan kakusta kynttilöitä? :') Tein miehelleni synttärikakun, jossa kakkua koristi pieni veturi ja 26 kynttilää. Idea tähän lähti itseasiassa vanhempieni luota, kun kaapeista löytyi ylimääräisiä kynttilöitä, mitä mm. omissa synttärijuhlissani on käytetty. Kakku oli hauskan näköinen erilaisine ja erivärisine kynttilöineen.

Kakun täytteenä toimi kinuskimousse ja vadelmat. Kakku oli ihanan raikas ja mikäli tykkäät vadelmista, tykkäät myös tästä täytteestä. Kinuskin ystävät voivat tehdä kinuskitäytteen esim. puolitoista kertaisena, mikäli haluaa kakun maun painottuvan kinuskiin. Reunoille yksinkertaiset tähtipursotukset. (Tein tähän kakkuun lehtityllalla uudenlaisia pursotuksia, mutta sisätilan lämpötilan ollessa 28 astetta valahtivat ne kaikki pois... Piti tyytyä mahdollisimman yksinkertaisiin pursotuksiin)

Pohja:
4 kananmunaa
1½dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Kinuskikastike:
2dl kuohukermaa
1½dl fariinisokeria

2½dl vispikermaa
½dl vaniljakreemijauhetta
400g suomalaisia vadelmia

Kostutus:
jaffa / appelsiinimehu

Pursotukset:
4dl kuohukermaa
200g maitorahkaa
vaniljakreemijauhetta ja sokeria maun mukaan

Muut koristeet:
Oranssia sokerimassaa
Valkoista sokerimassaa

Voitele ja korppujauhoita kakkuvuoka. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja kaada siivilän läpi taikinan joukkoon. Kääntele aineet varovasti sekaisin nuolijan avulla. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 30-35 minuuttia. Anna valmiin kakkupohjan jäähtyä hetki ja tämän jälkeen kumoa kakku ylösalaisin leikkuulaudan päälle. Anna jäähtyä täysin kylmäksi ja leikkaa pohja 3 osaan.

Valmista kinuskikastike. (tämän voi tehdä jo edellisenä päivänä, sillä kastikkeen täytyy olla täysin kylmää, kun se vatkataan lopuksi täytteen joukkoon). Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kiehauta, älä keitä sen kauempaa. Anna jäähtyä täysin kylmäksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe. Vatkaa myös kylmä kinuskikastike vaahdoksi ja yhdistä vaahdot keskenään.

Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoilualustalle, kostuta. Levitä pinnalle puolet kinuskitäytteestä ja 200g vadelmia. (vadelmissa ei haittaa, vaikka olisivat vielä kohmeisia, mikäli käytät pakasteita). Nosta toinen kakkulevy, kostuta. Levitä loput kinuskitäytteestä sekä vadelmista pintaan ja nosta vielä viimeinen kakkulevy, kostuta. Nosta kakku jääkaappiin hetkeksi, jotta kakku kylmettyy/jähmettyy. Tämän jälkeen on helpompi koristella.

Vatkaa pursotuksia varten kerma vaahdoksi, lisää maitorahka ja maun mukaan sokeria ja vaniljakreemijauhetta. Levitä kakun pinnalle ja hieman reunoille kerma-rahkaseosta. Kaulitse sokerimassasta kakun pinnalle pyöreä levy ja nosta kakun pinnalle. Lopuksi pursota tähtityllan avulla tähdet kakun reunoille. Koristele kakun pinta haluamallasi tavalla, kynttilöillä, sokerimassaruusuilla jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti