torstai 20. huhtikuuta 2017

Pääsiäisen pupukakku



Tämä kakku vietiin tuliaisina mummun ja papan luo, jotka olivat ruokaa laittaneet pääsiäisen kunniaksi. Perinteinen sitruunajuustokakku, jonka reseptin olen aikaisemminkin blogissani julkaissut. Se on ehdottomasti paras ja raikkain sitruunajuustokakku, joten miksipä hyvää vaihtamaan. Täytteessä on käytetty myös appelsiinia, mutta sitruunan maku siitä voimakkaimmin tulee.

Idea koristeluihin lähti pinterestin kautta. Pupu sukeltamassa värikkäiden karkkien sekaan on äärettömän suloinen idea! Lisäksi helppo toteuttaa. Kermapursotukset kakun reunoilla auttavat karkkeja pysymään paikoillaan. Karkit kannattaa laittaa kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua, sillä niistä lähtee väri leviämään yllättävän nopeasti.

Kakku on tehty 26cm kokoiseen vuokaan, jonka vuoksi se on vähän turhan matala. 24cm vuoka olisi hyvä tähän kakkuun!

Pahoittelut huonosta kuvista, puhelimella nopeasti räpsästy :)

Pohja:
180g Digestive-keksejä
75g voita

Täyte:
6 liivatetta
200g appelsiini-tuorejuustoa
2dl appelsiinijogurttia
1prk sitruunarahkaa
1 sitruunan raastettu kuori
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1dl sitruunamehua
4 valkuaista

Koristeet:
Kermapursotukset
värikkäitä karkkeja
pupu-koriste sokerimassasta

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunat öljyllä, jotta kakku irtoaa vuoasta helpommin.

Sulata voi ja anna hetki jäähtyä. Murskaa digestive-keksit hienoksi muruksi ja kaada voisula joukkoon. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.  Sekoita keskenään notkistettu tuorejuusto, jogurtti, rahka, sitruunankuori ja sokerit. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu ja sulata siihen ylimääräisestä vedestä puristetut liivattelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-jogurttiseoksen joukkoon. Lisää lopuksi valkuaisvaahto, nuolijalla varovasti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintän 4 tuntia, mielellään yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota tähtityllan avulla kuviot kakun reunoille. Kaada värikkäät karkit kakun keskelle ja nosta pupukoriste päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti