lauantai 1. huhtikuuta 2017

Kirsikka-valkosuklaakakku Mirror glaze - kuorrutteella


Löysin Rakkaudesta ruoanlaittoon - blogista ihanalta kuullostavan juustokakku-reseptin. Pidemmän aikaa olen halunnut testata kirsikkaa juustokakkujen makuparina sekä mirror glaze-kuorrutetta ja kyseisestä ohjeesta sai molemmat testiin samaan aikaan! Hieman tuo mirror glaze eli peilikuorrutteen tekeminen epäilytti, sillä monesta paikkaa olen lukenut sen olevan vaikeaa. Näin jälkeenpäin en pitänyt sitä vaikeana, mutta väriltään se jäi liian haaleaksi, jonka johdosta peilikuvamainen pinta jäi hyvin pieneksi sekä täytteet näkyivät kiilteen alta. Kaapeissa sattui olemaan vain hailakkaa vaaleanpunaista pastaväriä tai sitten laitoin väriä liian vähän, kuka tietää.. Kuorrutetta meni kakkuun vain puolet, joten pitäisi keksiä mihin hyödynnän loput. 2 viikkoa mirror glaze-kuorrute säilyy jääkaapissa.

Tein ohjeeseen pienen muutoksen ja korvasin tuorejuuston vaniljarahkalla. Maultaan kakku oli hyvää, mutta ehkä omaan makuun vähän turhan makeaa. Makeiden täytteiden päälle vielä makeaa kuorrutetta, joten ei lempikakkuihin tämä kuitenkaan pääse. Liivatelehtiä oli myös mielestäni liian vähän, täytteet jäivät turhan moussemaiseksi. (lisäsin ohjeeseen 1kpl liivatelehtiä/täyte)

Kakku on tehty halkaisijaltaan 20cm kokoiseen vuokaan. Suosittelen tekemään kakun tuplakokoisena ja hieman isompaan vuokaan, jolloin kuorrutetta ei jää ylimääräiseksi.

Pohja:
150g digestivekeksejä
70g voita

Kirsikkatäyte:
1½dl vispikermaa
200g vaniljarahkaa
2rkl sokeria
3 liivatelehteä
1dl paseerattua kirsikkahilloa

Valkosuklaatäyte:
1½dl vispikermaa
200g vaniljarahkaa
1tl vanilja-aromia
100g valkosuklaata
1/4dl vettä
3 liivatelehteä

Mirror glaze:
150g glukoosisiirappia
150g sirosokeria
75g vettä
12g liivatelehtiä
100g kondensoitua maitoa
punaista pastaväriä
150g valkosuklaata

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sivele reunat öljyllä tai käytä reunakalvoa. Murskaa digestivekeksit muruksi. Sulata voi ja yhdistä keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Valmista kirsikkatäyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Paseeraa kirsikkahillo siivilän avulla pieneen muovikulhoon. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon sokeri ja vaniljarahka. Lisää joukkoon myös puolet paseeratusta kirsikkahillosta. Kuumenna loput hillosta mikrossa ja sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Nostele täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa 1 tunti, ennen toisen täytteen valmistamista.

Valmista valkosuklaatäyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon vaniljarahka ja vanilja-aromi. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä ja lisää täytteen joukkoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon. Nostele täyte kirsikkatäytteen päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja aseta leikkuulaudan päälle. Nosta kakku kuorrutteen valmistamisen ajaksi pakastimeen. Kuorrute levittyy paremmin kohmeisella pinnalla. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan glukoosisiirappi, sokeri ja vesi, kuumenna kunnes sokeri on sulanut. Sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Lisää myös kondensoitu maito ja punainen pastaväri, sekoita. Paloittele valkosuklaa toiseen kulhoon ja kaada seos suklaan päälle. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Blendaa seosta vielä hetki, jotta ilmakuplat lähtevät ja kiilteestä tulee tasainen. Jäähdytä seosta 30-35 asteiseksi.

Ota kakku pois pakastimesta ja siirrä leikkuulaudalta uuniritilän päälle. Nosta uuniritilä vielä leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle, jotta ylimääräinen kiille on helppo ottaa talteen. Kaada mirror glaze kuorrutetta kakun keskelle, jolloin se lähtee levittymään myös reunoille. Nosta jääkaappiin hetkeksi jähmettymään uunipeltiä myöten. Siirrä kakku tämän jälkeen tarjoilulautaselle.

Koristele kermavaahdolla, säilykekirsikoilla, digestive-kekseillä sekä valkosuklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti