lauantai 1. huhtikuuta 2017

Kana-Feta ja kinkkupiiraat


Löysimpä taas luonnoksista reseptin, johon olin saanut aikaiseksi lisättyä yhden kuvan. Papereita selatessa löysin listaa aineista mitä olen näihin käyttänyt, mutta sekin oli vain "suurinpiirtein" lista. Tehtiin näitä suolaisiapiirakoita viimekesänä äidin kanssa yhteistyössä.

En muista minkälaisen pohjan tähän teimme, mutta mikä tahansa sopii. Aineet on mitoitettu kuitenkin niin, että taikinan jota käytät tavalliseen piirakkavuokaan riittää näihinkin.

Kana-fetatäytteestä tulee 18kpl pikkupiirakoita ja sama määrä myös kinkkutäytteestä. Yhteensä 36 kappaletta.

Kana-Feta:
300g pehmeän pippurista kanaa
100g fetajuustoa
2dl kolmen juuston ruokakermaa
200g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
3dl juustoraastetta
2 kananmunaa
1 rasia kirsikkatomaatteja

Paista kana pannulla. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Kinkku:
300g palvikinkkua
2½dl mustapippuri-ruokakermaa
3 kananmunaa
3dl juustoraastetta
1 iso paprika

Pilko palvikinkku sekä paprika pieneksi kuutioksi. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Voitele foliovuoat. Painele taikina vuoan koloihin, jaa täytteet vuokiin. Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia, kunnes pikkupiirakat ovat saaneet väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti