lauantai 1. huhtikuuta 2017

Pestosämpylät


Pestoa patongin päälle levitettynä, pastaruokien joukkoon kastikkeiden sekaan,.. Itselle se on suuri herkku, jota tulee usein käytettyä ruoanlaitossa. Tälläkertaa tätä herkkukastiketta löytyi meidän sämpylöistä!

Pestosämpylöiden resepti löytyi taas kerran kinuskikissan resepteistä, Pull-apart-bread eli nyhtöleipä nimellä. Sämpylät pyöritellään pestokastikkeessa, jonka jälkeen ne asetellaan vieri viereen vuoan pohjalle. Päälle vielä parmesaani-raastetta, joten aineiden perusteella kunnon herkkusämpylöitä! Ja sitä ne olivat maultaankin, NAM! Kokeilemisen arvoisia, varsinkin peston ystäville.

Sämpylät on paistettu 20cm irtopohjavuoassa. Uuniin laitettaessa suojaa pohja foliolla tai nosta uunipellin päälle, sillä vuoan reunoista valuu öljyä paiston aikana. Itse en tätä kiireessä muistanut ja jouduinkin uunin pesuun loppujen lopuksi. Hieman myös onnistuin polttamaan pestosämpylät reunoilta, mutta onneksi ei pahemmin käynyt!

6dl vehnäjauhoja
1½tl kuivahiivaa
3/4tl suolaa
2 1/4dl kädenlämpöistä vettä
1½tl öljyä

90g vihreää pestoa
30g parmesaanijuustoa

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää kädenlämpöinen vesi ja öljy. Vaivaa taikinaa leivontapöydällä 7-10 minuuttia. Öljyä kulho kevyesti ja nosta taikina kulhoon kohoamaan, peitä tuorekelmulla. Anna kohota tunnin ajan.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunat öljyllä.

Pyörittele taikinasta 20 taikinapalloa. Kieritä pallot pestossa ja nosta vuokaan vieri viereen toisiaan. Anna kohota toinen tunti. Ripottele lopuksi päälle parmesaani-raaste.

Paista 180 asteessa n. 25 minuuttia. Nauti lämpöisenä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti