lauantai 1. huhtikuuta 2017

Tulinen kebabpiirakka


Tulisuutta ja kebab-lihaa = loistava yhdistelmä! Tämä sopii loistavasti illanistujaisiin ja miksei myös kahvipöytäänkin tulisen ruoan ystäville. Halusin tuoda tähän piirakkaan myös hieman texmex-makua, jonka sain kätevästi jauhelihaan tarkoitetusta maustepussista.

Mikäli et pidä tulisesta ruoasta, vaihda tulinen juusto tavalliseen.

Ohjeesta tulee 1 piirakka, 24cm kokoiseen vuokaan.

Kermaviili-voitaikina:
150g voita
3dl vehnäjauhoja
2dl grahamjauhoja
1tl leivinjauhetta
½tl suolaa
200g kermaviiliä
1½dl juustoraastetta

Täyte:
250g kebab-lastuja
100g taco-tuorejuustoa
2½dl ruokakermaa
1pss taco-mausteseosta
150g texmex-juustoraaste
2 kananmunaa
2 tomaattia

Valmista kermaviili-voitaikina. (mielellään jo edellisenä päivänä!!) Sekoita keskenään vehnäjauhot, grahamjauhot, leivinjauhe ja suola. Nypi huoneenlämpöisen voin joukkoon jauhoseos. Lisää kermaviili nopeasti sekoittaen, älä vaivaa taikinaa. Lisää lopuksi juustoraaste. Muotoile taikinasta pallo, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi. (tai mielellään yön yli). Kaulitse taikinasta jauhoja apuna käyttäen pyöreä levy ja nosta voideltuun piirakkavuokaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille, leikkaa tarvittaessa ylimääräiset taikinapalat pois.

Valmista täyte sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Pese ja viipaloi tomaatit. Kaada täyte pohjan päälle, asettele tomaattiviipaleet pinnalle ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-35 minuuttia, kunnes piirakka on saanut väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti