lauantai 1. huhtikuuta 2017

Feta-pestopiirakka


Kerrankin uusia makukokeiluja suolasissa piirakoissa! Liian usein tulee turvauduttua näihin tavallisiin, kinkku-jauheliha-kana piirakoihin.

Suurena peston sekä fetajuuston ystävänä tämä piirakka oli erittäin maukasta. Jos nyt kuitenkin tekisin jotain toisin, lisäisin myös ananasta raikkautta tuomaan. Peston määrää voi myös vähentää, jolloin saa fetajuuston maistumaan voimakkaammin.

Ohjeesta tulee yksi, halkaisijaltaan 24cm kokoinen piirakka.

Kermaviili-voitaikina:
150g voita
3dl vehnäjauhoja
2dl grahamjauhoja
1tl leivinjauhetta
½tl suolaa
200g kermaviiliä
1½dl juustoraastetta

Täyte:
150g pestokastiketta
100g fetajuustoa
2½dl ruokakermaa
2 kananmunaa
150g vuohenjuustoraastetta

Valmista kermaviili-voitaikina. (mielellään jo edellisenä päivänä!!) Sekoita keskenään vehnäjauhot, grahamjauhot, leivinjauhe ja suola. Nypi huoneenlämpöisen voin joukkoon jauhoseos. Lisää kermaviili nopeasti sekoittaen, älä vaivaa taikinaa. Lisää lopuksi juustoraaste. Muotoile taikinasta pallo, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi. (tai mielellään yön yli). Kaulitse taikinasta jauhoja apuna käyttäen pyöreä levy ja nosta voideltuun piirakkavuokaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille, leikkaa tarvittaessa ylimääräiset taikinapalat pois.

Valmista täyte sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 200 asteessa n. 30-35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti