lauantai 1. huhtikuuta 2017

50 -vuotis hääpäiväkakku mummulle&papalle


Jouluiset reseptit on hyvä julkaista näin huhtikuulla.. Tätä tapahtuu nykyään liiankin usein ja saatan jemmata monien kuukausien takaisia reseptejä keskeneräisinä. Olin ottanut kakusta myös paljon kuvia (ja tarkempia sellaisia), mutta tässä matkan varrella on nekin hävinneet ja instagramista tämän kuvan nopeaa kopsasin. Alla olevan tekstin olen myös joulukuussa kirjoitellut, "yllätysjuhlia" ei siis pidetty huhtikuulla.. ;)

Mummu ja pappa ovat olleet naimisissa 50 vuotta. Tämän ihanan tapahtuman johdosta päätimme yllättää heidät ja pitää yllätysjuhlat. Lupasin samantien tehdä heille täytekakun. Tiesin oikeastaan heti, että haluan teettää heidän hääkuvastaan kakkukuvan ja kakun teemana olisi joulu. Olen aiemminkin tehnyt samalla ohjeella kakkupohjan sekä täytteen, resepti löytyy täältä.

Tyypillisesti kakuissa vahvempana makuna on itse täyte. Tässä kakussa se on toistepäin, sillä mausteinen kakkupohja on pääpainona ja sitä raikastavana itse täyte. Muista kostuttaa kakku hyvin, sillä muuten pohjasta tulee liian kuivakakkumainen. Olen tavallisissa täytekakuissa tottunut kostuttamaan pohjaa melko vähän, sillä moussetäytteet kostuttavat sen aina hyvin. Tässäkin luulin kostuttavani pohjan hyvin, mutta ainakin reunat olisivat kaivanneet lisää kostuttamista.

Tilasin kakkukuvan taas Ullanunelma.fi sivuilta ja en voi kuin suositella kyseistä nettisivua! Helppo ja edullinen tilaus sekä erittäin nopea tilaus. Ensimmäistä kakkukuvaa tilatessani kyselin asiakaspalvelusta hieman tilaamisesta ja sieltäkin vastattiin erittäin nopeasti. Sivuilta löytyy myös monipuolisesti erilaisia leivonta-tarvikkeita.

Pohja:
7dl vehnäjauhoja
3dl perunajauhoja
6tl leivinjauhetta
4tl vaniljasokeria
2tl kanelia
2tl inkivääriä
2tl pomeranssia
2tl kardemummaa
300g voita tai margariinia
6dl sokeria
6 kananmunaa
6dl maitoa

Kostutus:
maito + vaniljasokeri

Täyte:
6dl kuohukermaa
6prk Arla Piparkakkurahkaa
sokeria ja vaniljakreemijauhetta maun mukaan

Koristeet:
6dl kuohukermaa
2prk maitorahkaa
sokeria ja vaniljakreemijauhetta maun mukaan

Voitele ja korppujauhoita vuoka. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää kananmunat yksitellen edelleen vatkaten. Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon noin puolet jauhoseoksesta ja tämän jälkeen vuorotellen kädenlämpöistä maitoa ja kuivia aineita. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 55 minuuttia. Kumoa kakku pian paistamisen jälkeen.

Valmista täyte. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon 6 purkkia Arlan piparkakkurahkaa. Mausta sokerilla ja vaniljakreemijauheella oman maun mukaan. Täytettä ei kannata maustaa liian sokeriseksi, jotta piparin maku tulee selkeämmin esille.

Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Nosta alin kakkulevy tarjoilualustalle, kostuta vaniljamaidolla ja levitä päälle puolet piparitäytteestä. Nosta toinen kakkulevy, kostuta, loput piparkakkutäytteestä ja viimeinen kakkulevy päälle. Nosta kakku hetkeksi kylmään, jotta rahka ehtii jähmettyä hieman. Kerman levitys päälle on tämän jälkeen helpompaa.

Vatkaa koristeita varten kuohukerma kovaksi vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljakreemijauheella oman maun mukaan ja sekoita joukkoon maitorahkat. Levitä täytekakun päälle ja reunoille kerma-rahkaseosta ohut kerros. Nosta kakkukuva kakun päälle. Pursota tähtityllan avulla reunoille ruusupursotukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti