sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Kinkkupiirakka


Julkaisin juuri äsken kana-fetapiirakan ohjeen, joka on periaatteessa samalta pohjalta tehty, kuin tämä piirakka. Ohjeen löydät täältä.

Jälleen kerran, yksinkertainen, helppo ja maukas suolainenpiirakka.

Piirakka on tehty normaaliin piirakkavuokaan, halkaisijaltaan 26cm.

Pohja:
100g huoneenlämpöistä voita
1dl hienoksi raastettua porkkanaraastetta
1dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
½tl leivinjauhetta
½tl suolaa

Täyte:
200g palvikinkkua
1 iso paprika
½ ruukkua tuoretta persiljaa
200g savuporotuorejuustoa
1½dl juustoraastetta
1dl kolmen juuston ruokakermaa
2 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Raasta porkkanaraaste hienoksi raasteeksi ja sekoita voin joukkoon. Yhdistä lopuksi kaikki aineet keskenään. Voitele piirakkavuoka. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen. Esipaista pohjaa 225 asteessa n. 10 minuuttia. Tarvittaessa laita foliosuikaleita reunojen tueksi, ettei ne valahda paiston aikana.

Valmista sillä välin täyte. Pilko palvikinkku ja paprika pieneksi kuutioksi. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Kaada uunista tulleen pohjan päälle ja paista 225 asteessa 30-35 minuuttia, kunnes piirakka on saanut hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti