torstai 7. heinäkuuta 2016

Raparperi-Kookoshillo


Jälleen kerran kinuskikissan sivuilta bongattu ohje. En oikeastaan edes tiedä miksi tämä hillo oli pakko tehdä, en hirveästi kookoksen mausta välitä. Onneksi kuitenkin tein, sillä tämä oli erinomaista! Etenkin kerroshillona. Raparperin kirpeys sopii loistavasti kookoksen kanssa. Kookoshillo maistuu aluksi vain limeltä, mutta loppumaku on reippaan kookoksinen.

Ohjeesta tulee n. litra hilloa.

Raparperihillo:
500g raparperia
2½dl hillosokeria
1 kanelitanko

Kookoshillo:
2 limen mehu
½dl vettä
4dl kookoskermaa
2dl hillo-marmeladisokeria

Kuori ja leikkaa raparperit paloiksi. Laita kaikki raparperihillon aineet kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Jatka keittämistä n. 15 minuuttia välillä sekoitellen. Poista kanelitanko. Soseuta hillo blenderissä tasaiseksi massaksi ja anna jäähtyä.

Valmista kookoshillo. Purista limemehu. Laita kaikki aineet kattilaan, keitä n. 5 minuuttia. Jäähdytä hilloa kylmässä vesihauteessa. Sekoita hilloa usein, ettei pintaan muodostu kalvoa.

Molempien hillojen ollessa täysin jäähtyneitä, laita lasipurkkeihin puoliväliin asti raparperihilloa ja loput puolet kookoshilloa. Säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti