torstai 7. heinäkuuta 2016

Raparperipiirakka murupäällisellä


Raparperipiirakka - kesän klassikkoleivonnainen! Tämän piirakan kruunaa muruseos, joka on keksimäisen rapea. Kinuskikissan blogissa olevassa ohjeessa mainittiinkin piirakan makeudesta, mutta päätin silti laittaa ohjeessa mainitun määrän sokeria pohjaan. Piirakan ollessa valmis maistoin alkuun pelkkää piirakan reunaa ja kyllähän siitä makeutta löytyy. Sopii kuitenkin loistavasti raparperin happamuuden kanssa.

Pohja:
125g voita
1dl sokeria
1 keltuainen
3dl vehnäjauhoja

Täyte:
400g raparperia
1dl sokeria
2½rkl perunajauhoja

Voitele kapea piirakkavuoka voilla tai margariinilla. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuainen edelleen vatkaten. Sekoita lopuksi vehnäjauhot. Levitä taikinasta 2/3 vuoan pohjalle ja reunoille, loppu taikina säästetään muruseokseen. Leikkaa foliosta suikaleita ja painele ne taikinareunaa vasten. (reunat eivät valahda esipaiston aikana) Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 10 minuuttia. Poista foliosuikaleet.

Valmista täyte. Kuori ja pilko n. ½ sentin kuutioiksi raparperit. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Levitä pohjan päälle ja paista 200 asteessa 30-35 minuuttia. Suojaa pinta paiston aikana foliolla, kun muruseos on saanut väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti