torstai 7. heinäkuuta 2016

Raparperisiirappi


Raparperisiirappi - miksei aiemmin ole tullut kokeiltua?! Joka vuosi, kun saan mummulta raparperipussin, pitää niistä kokeilla jotain uutta. Tälläkertaa se oli siirappi ja ohje on jotainmaukasta.fi blogista. Olin aluksi hieman epäileväinen, että mitähän tästä tulee. Oma mielikuva siirapista on aina se tahmea massa, mutta tämän reseptin aineista ei sellaista tulisi. Siirapin ollessa valmista ajattelin vieläkin että tämähän on kuin mehua ja siirappia piti tulla. Seos kuitenkin "jämähtää" hieman eli ei täysin mehua niinkuin aluksi luulin.

Maultaan tämä on aivan ihanaa! Siirappimaisen makeaa, ihana raparperin maku, josta silti maistaa hyvin myös vaniljan. Ja tämähän on erittäin monikäyttöistä, mm. jäätelön kastikkeena, smoothie-juomien makeuttajana, puuron tai rahkan kanssa, piirakoiden kastikkeena,.. Ja mikä parasta - helppoa valmistaa!

Ohjeesta tulee yksi pullollinen.

1l raparperia
5dl ruokosokeria
5dl vettä
1 vaniljatanko

Kuori ja pilko raparperi. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Laita kaikki ainekset kattilaan ilman kantta. Keitä 25 minuuttia, siivilöi raparperit pois (jätä vielä vaniljatangon puolikkaat) ja keitä 40 minuuttia. Näin syntyy paksumpaa, kauniin punaista siirappia. Pullota ja säilytä viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti