torstai 7. heinäkuuta 2016

Mansikka-raparperisorbetti (ilman jäätelökonetta)


Helteisinä ja kuumina kesäpäivinä ainakin meillä kuluu erittäin paljon jäätelöä. Näin raparperikautena ajattelin testata sorbettia (myös hieman terveellisempi vaihtoehto jäätelöihin nähden) ja samalla sain myös pakkasen mansikkavarastoa tyhjennettyä. Tämä ohje on siitä helppo, ettei jäätelökonetta tarvita lainkaan. Riittää, kunhan sekoittaa valmista massaa tunnin välein sähkövatkaimella. Olen kyllä harkinnut jäätelökoneenkin hankkimista, mutten halua kaappeihin yhtään ylimääräistä vempainta, mitä käyttäisin n. 2 vuoden välein..

Maultaan sorbetti on erittäin raikasta ja maistuu enimmäkseen mansikalta. (raparperin määrää voi halutessaan lisätä). Tarjoile sorbetti sellaisenaan, kermavaahdon kanssa tai sopii myös erinomaisesti raparperisiirapin kaveriksi jonka ohjeen löydät täältä. Sorbetin ohjeen olen löytänyt dansukkerin sivuilta.

3dl raparperia
1rkl vettä
1½dl ruokosokeria
500g pakastemansikoita (kohmeisia mansikoita)
2 kananmunan valkuaista
1tl vaniljasokeria

Kuori ja pilko raparperit. Laita kattilaan yhdessä veden ja ruokosokerin kanssa. Keitä hiljaisella lämmöllä, kunnes raparperit pehmenevät. Anna jäähtyä hetken aikaa. Soseuta kohmeiset mansikat ja raparperit blenderissä. Vaahdota valkuaiset ja vaniljasokeri vaahdoksi, kääntele mansikka-raparperiseos joukkoon. Kaada seos tilavaan kulhoon ja nosta pakastimeen. Vatkaa seosta tunnin välein sähkövatkaimella (n. 3-4 kertaa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti