torstai 7. heinäkuuta 2016

Raparperipiirakka Baileys-vaahdolla


Raparperia ja Baileys-likööriä, ei voi olla kuin loistava yhdistelmä! Raparperipiirakka on muuten yksinkertaisella ohjeella, joten on kiva että siinä on joku lisä. Tämä ohje on peräisin täältä.

Pohja:
150g voita
1dl sokeria
1 keltuainen
3dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita

Täyte:
500g raparperia
1½dl sokeria
2rkl perunajauhoja

Baileys-vaahto:
3dl kuohukermaa
3/4dl Baileys-kermalikööriä
1rkl tomusokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuainen edelleen vatkaten. Sekoita jauhot ja kaurahiutaleet joukkoon. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

Kuori ja pilko raparperit n. ½cm kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjan päälle. Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kermapursotuksia.

Mittaa kulhoon kerma, Baileys-likööri ja tomusokeri. Vatkaa vaahdoksi ja pursota tähtityllan avulla kuvioita piirakan reunoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti