sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Mehevät feta-tomaattimuffinssit


Tämän reseptin bongasin suklaapossun blogista, suolaisia muffinsseja harvemmin tulee tehtyä. Nämäkin tein itse asiassa jo talvella, mutta sain nyt vasta aikaiseksi kirjoittaa reseptin tännekin. Feta tuo näihin mukavasti suolaisuutta, eivätkä nämä ole lainkaan mauttomia. Erittäin kosteita ja "tahmeita" nämä muffinssit ovat ja kirsikkatomaatti keskellä vetistää vielä lisää rakennetta. Maultaan kuitenkin erinomaisia, mutta ehkä ensikerralla jättäisin tomaatin keskeltä pois.

n. 12 kpl

2½dl vehnäjauhoja
1½dl grahamjauhoja
2½tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1tl oreganoa
1 kananmuna
250g maitorahkaa
1½dl maitoa
½dl öljyä
200g fetajuustoa
12kpl kirsikkatomaatteja

Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja oregano keskenään. Sekoita myös kananmuna, maitorahka, maito ja öljy keskenään. Lisää nesteet jauhojen joukkoon, sekoita. Aineiden ei tarvitse tässä vaiheessa olla kunnolla sekaisin. Pilko fetajuusto pienemmiksi paloiksi, säästä vajaa puolet fetapaloista päälle ja lisää loput taikinaan. Kääntele aineet sekaisin varovasti. Lusikoi taikina rasvattuihin muffinivuoan koloihin. Paina jokaiseen koloon yksi kirsikkatomaatti keskelle taikinaa ja ripottele pinnalle loput fetajuuston palaset.

Paista 175 asteessa n. 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti