sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Päärynä-kinuskijuustokakku


Valiolta on jo hetki sitten tullut valikoimaan päärynä-kinuskirahka ja tämän myötä myös nettiin on tullut paljon uusia juustokakkureseptejä. Alunperin meinasin tehdä suoraan Valion ohjeella kakun, mutta halusin kuitenkin vähän enemmän päärynän makua. Olen joskus kuullut, että päärynäaromia myytäisiin ruokakaupoissa, mutten ainakaan meidän lähikaupoista sitä löytänyt. Päädyin käyttämään päärynälikööriä ja toimii! Suunnitelmana oli myös laittaa täytteen sekaan vihreää elintarvikeväriä, mutta muistin tämän siinä kohtaa kun kakku oli jo vuoassa. Ulkonäöltään kakusta tulee mieleen enemmän mokkakakku, kuin päärynäkinuski, joten omasta mielestäni vihreä väri täytteessä sopisi kakun ulkonäköön erittäin hyvin.

Maultaan kakku on suhteellisen raikas, ei mikään makea kakku mitä ei pysty paljon syömään. Kakun maku myös parantuu parin päivän aikana. Ensimmäisenä päivänä olin hieman pettynyt, sillä kakku ei maistunut niin paljon päärynältä mitä olisin halunnut. Toisena päivänä maku olikin voimistunut (samoin kinuski kakun pinnalla) ja tämän jälkeen kakku oli aika lailla täydellistä. Suosittelenkin tekemään kakun paria päivää ennen tarjoilua, jotta saa kaikista parhaan makumaailman esille!

Kakku on tehty halkaisijaltaan 20cm kokoiseen vuokaan.

Pohja:
200g digestive-keksejä
70g voita

Täyte:
4 liivatelehteä
2dl kuohukermaa
1rkl sokeria
1½rkl vaniljakreemijauhetta
2prk Valion päärynä-kinuskirahkaa
250g mascarponejuustoa
(vihreää elintarvikeväriä)
1dl päärynälikööriä

Kiille:
2 liivatelehteä
2dl kuohukermaa
1,5dl fariinisokeria

Koristeet:
1dl kuohukermaa
vajaa ½prk maitorahkaa
vihreitä irtokarkkeja

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sivele reunat öljyllä. Sulata voi. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon voisula. Painele keksimuru irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Valmista täyte. Laite liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokeri ja vaniljakreemijauhe. Sekoita joukkoon myös päärynä-kinuskirahkat ja notkistettu mascarpone. (lisää halutessasi vihreää elintarvikeväriä muutama tippa) Mittaa päärynälikööri kattilaan ja kiehauta. Sulata liköörin joukkoon ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada likööri-liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja kaada vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia.

Valmista kiille. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan, kiehauta mutta älä keitä. Sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatteet kinuskin joukkoon. Anna jäähtyä hetken aikaa ja kaada kiille täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.

Koristele kermavaahdopursotuksilla ja vihreillä irtokarkeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti