sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Vanilja-passionhedelmäjuustokakku


Passionhedelmäjuustokakku on jo kauan aikaa pitänyt tehdä, mutta nyt sain vasta aikaiseksi. Pähkäilin kauan aikaa teenkö täytteen sitruunan- vai vaniljanmakuisena, päädyin kuitenkin jälkimmäiseen. Maultaan kakku on erittäin raikas ja sai taas paljon kehuja kahvipöydässä. Koristeita pinnalle kakku ei mielestäni kaipaa, passionhedelmän siemenet itsessään koristavat kakkua tarpeeksi.

Kakku on tehty halkaisijaltaan 20cm kokoiseen vuokaan. Mikäli teet kakun isompaan vuokaan, valmista kakku puolitoista kertaisena.

Pohja:
170g Digestive-keksejä
55g voita

Täyte:
4 liivatelehteä
2dl kuohukermaa
130g valkosuklaata
200g vaniljatuorejuustoa
200g vaniljarahkaa
4 isoa passionhedelmää
1rkl vettä

Kiille:
3 isoa passionhedelmää
1prk hedelmäpilttiä
2 liivatelehteä
1rkl vettä

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, sivele reunat öljyllä. Hienonna digestive-keksit muruksi. Sulata voi ja kaada keksimurun joukkoon. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa ja kaada kerman joukkoon. Sekoita mukaan myös notkistettu tuorejuusto ja rahka. Halkaise passionhedelmät ja lusikoi hedelmäliha siivilään. Painele siivilän läpi hedelmien mehu täytteen joukkoon. Kuumenna 1rkl vettä kiehuvaksi ja sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia.

Valmista kiille. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sekoita keskenään passionhedelmät ja piltti. Kuumenna 1rkl vettä kiehuvaksi ja sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Kaada ohuena nauhana passionhedelmä-pilttiseokseen. Kaada kiille täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti, mielellään yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti