sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Mämmikakku



Kinuskikissan sivuilta bongattu resepti taas kyseessä. Nykyään on hienoa, kun kakkuihin yhdistellään niin paljon erilaisia makuja. En ainakaan ennen ollut törmännyt mämmiin juustokakun muodossa. Mämmiä kiilteessä ja vaniljakastiketta täytteessä; kuullostaa täydelliseltä yhdistelmältä. Sisälle on "piilotettu" vielä säilykepersikkaa, mikä raikastaa makua.

Mielestäni kakku oli hyvän makuista ja mukava versio pääsiäisen kahvipöytään. Maistui toki niin erilaiselta mitä juustokakut yleensä. Jos tykkää mämmistä, tykkää varmasti tästä kakustakin.

Kakku tehty halkaisijaltaan 24cm kokoiseen vuokaan.

Pohja:
200g dominokeksejä
50g voita

Pohjan päälle:
2tlk persikkaviipaleita

Vaniljatäyte:
7 liivatelehteä
5dl vispikermaa
2½rkl tomusokeria
1 vaniljatanko
500g paksua Valio Vanilla - vaniljakastiketta
½dl vettä

Mämmikiille:
3 liivatelehteä
½dl persikoiden lientä
400g mämmiä

Koristelu:
Kinder-suklaamunia
Suklaarae-karkkeja

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sivele reunoihin öljyä. Murskaa dominot hienoksi muruksi. Sulata voi ja kaada keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle. Valuta persikat huolellisesti (säästä kuitenkin mämmikiilteeseen persikoiden lientä ½dl). Asettele persikkaviipaleita keksipohjan päälle. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Mittaa kulhoon vispikerma ja tomusokeri. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet kulhoon. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon Vanilla-vaniljakastike. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Kaada ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa kolme tuntia ennen kiilteen valmistamista.

Valmista kiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna persikoiden liemi kattilassa kiehuvaksi ja sulata joukkoon ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet. Lisää joukkoon mämmi ja sekoita huolellisesti. Kaada seos täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia, mielellään yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele kakku suklaamunilla ja rakeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti