sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Pääsiäisrulla


Olen jo kauan halunnut testata kuvioiden tekemistä kääretortun pintaan. En itse välitä kääretortun mausta suuremmin, mutta tein tämän sukulaisille pääsiäisen kahvipöytään. Tämä kääretorttu poikkeaa muista, sillä tähän taikinaan lisätään myös voita. Voin myötä kääretortun rakenne on myös hieman tahmeampi. Täytteenä pääsiäisen teemaan sopivana appelsiinirahkaa ja persikkaa. Resepti kinuskikissan blogista.

Kuviotaikina:
1 kananmunan valkuainen
½dl sokeria
½dl vehnäjauhoja
25g voita (huoneenlämpöisenä)
oranssia, vihreää ja pinkkiä pastaväriä¨

Rahkatäyte:
600g Valio appelsiinirahkaa
½dl vaniljakreemijauhetta
250g valutettuja persikkakuutioita

Rullataikina:
3/4dl vehnäjauhoja
3/4dl leivinjauhetta
50g voita
3 kananmunaa
1 1/4dl sokeria

Aloita kuviotaikinasta. Laita kulhoon valkuainen, sokeri ja vehnäjauhot. Sekoita vatkaimella tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon pehmeä voi, sekoita. Jaa taikina kolmeen osaan ja värjää jokainen eriväriseksi pastaväreillä. Laita taikinat pursotuspusseihin ja leikkaa päihin pienet aukot.

Vuoraa pelti (30 x 38 cm) leivinpaperilla ja pursota päälle erilaisia kuvioita pellin pitkän sivun suuntaisesti. Laita pelti jääkaappiin pariksi tunniksi, kunnes kuviot ovat jähmettyneet. Voit laittaa pellin myös pakkaseen, mikäli mahtuu.

Valmista täyte. Sekoita appelsiinirahkan joukkoon vaniljakreemijauhe ja valutetut persikkakuutiot. Nosta jääkaappiin.

Yhdistä rullataikinaan tulevat vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Sulata voi ja anna hetken jäähtyä. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vaahdota ensin valkuaiset ja lisää vatkaamisen aikana joukkoon puolet sokerista pieni määrä kerrallaan. Jätä vaahto notkeaksi ja kiiltäväksi, älä vatkaa liian kauaa. Lisää keltuaisten joukkoon loput sokerista, vatkaa vaaleankeltaiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä keltuais- ja valkuaisvaahdot keskenään. Sekoita joukkoon ensin vähän jauhoseosta nuolijalla käännellen. Lisää sitten voisulaa pienissä erissä vuorotellen lopun jauhoseoksen kanssa. Sekoita huolellisesti kulhon pohjaa myöten. Kaada taikina pellille kuvioiden päälle ja levitä nopeasti tasaiseksi. Paista 200 asteessa n. 7 minuuttia.

Kumoa torttupohja leivinpaperille, irrota leivinpaperi päältä. Kumoa levy uudestaan sokeroidun leivinpaperin päälle, jotta kuviopuoli tulee alaspäin. Anna jäähtyä. Pohjan jäähdyttyä huoneenlämpöiseksi, levitä täyte levyn pinnalle. Kääri leivinpaperia apuna käyttäen rullaksi lyhyemmästä sivusta alkaen. Nosta rulla jääkaappiin jähmettymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti