sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Kana-Fetavoileipäkakku


Kanaa tulee harvemmin käytettyä voileipäkakuissa vaikka se niihin loistavasti sopiikin. En oikein osannut päättää laitanko kakkuun fetaa vai ananasta, joten päätin laittaa molempia. Ja mielestäni maku toimi hyvin, makeutta ananaksesta ja suolaisuutta fetasta.

Koristeluissa en halunnut käyttää valkoista tuorejuustoa reunoilla, halusin enemmän väriä. Päädyin paprika-chili tuorejuustoon mikä sopi loistavasti puna-oransseihin koristeluihin.

16kpl grahampaahtoleipää

Kostutus:
maito

Täyte1:
450g broilerin filesuikale
100g ananasmurskaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1prk mustapippuri creme fraichea

Täyte2:
1 punainen paprika
200g paprika-chili tuorejuustoa
200g yrttituorejuustoa
reilu puolet apetina fetajuustopurkista
persiljaa

Koristeet:
300g paprikatuorejuustoa
1dl ranskankermaa
10kpl cheddar-sulatejuustoa
persiljaa
suippopaprikaa
fetajuustoa

Valmista ensimmäinen täyte. Ruskista broilerisuikaleet. Mausta haluamallasi tavalla. Lisää pannulle myös ananasmurska, paista hetken aikaa ja nosta jäähtymään. Sekoita broileri-ananasseos, tuorejuusto ja creme fraiche keskenään. Nosta jääkaappiin toisen täytteen valmistamisen ajaksi.

Pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös persilja ja fetajuustoa, jätä purkista vajaa puolet koristeeksi. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Leikkaa ohuelti paahtoleipien reunoja pois. Aseta tarjoiluastiaan 4 voileipää, kostuta ja levitä puolet kanatäytteestä. Lisää 4 voileipää päälle, kostuta ja levitä paprika-fetatäyte pinnalle. Lisää taas 4 voileipää, kostuta ja levitä loput kanatäytteestä. Aseta pinnalle loput 4 voileipää. Nosta jääkaappiin ja laita painoa päälle. Anna kakun olla jääkaapissa muutama tunti.

Leikkaa tarvittaessa reunoja suoremmaksi. Notkista paprika-chili tuorejuusto ja sekoita joukkoon ranskankerma. Levitä seos kakun reunoille ja pinnalle. Koristele kakku cheddarsulatejuustolla, paprikalla, fetajuustolla ja persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti