sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Mustikkainen raitakakku


Pohja:
100g mustia täytekeksejä
25g voita tai margariinia

4dl kermaa
400g vaniljarahkaa
½dl sokeria

Täyte1:
2dl mustikoita
2 liivatelehteä
tilkka vettä

Täyte2:
½dl mustikoita
2 liivatelehteä
1tl vaniljasokeria
100g vaniljatuorejuustoa
tilkka vettä

Täyte3:
100g vaniljatuorejuustoa
1tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
tilkka maitoa

Hienonna täytekeksit. Sulata voi ja sekoita keksimurun kanssa. Painele pohja leivinpaperilla vuoratulle irtopohjavuoalle (18cm).

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaniljarahka ja sokeri. Jaa täyte kolmeen kulhoon.

Aloita kerrosten valmistus täyte1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mustikat. Kuumenna tilkka vettä ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita liivateseos mustikkasoseen joukkoon ja sen jälkeen kerma-vaniljaseokseen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään.

Valmista toinen täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta ½dl mustikoita. Paina sose siivilän läpi kulhoon. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja vaniljatuorejuusto. Kuumenna tilkka vettä ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada ohuena nauhana liivateseos muun täytteen joukkoon, sekoita. Lopuksi kaada seos kerma-vaniljarahkaseokseen. Kaada täyte edellisen täytteen päälle ja nosta taas jääkaappiin hyytymään.

Valmista viimeinen täyte. Laita liivatelehdet likoon. Notkista tuorejuusto. Lisää tuorejuusto ja vaniljasokeri kerma-rahkaseokseen. Kuumenna tilkka maitoa kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada viimeinen täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia tai yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti