lauantai 17. lokakuuta 2015

KitKat-Kakku


Tämä kakku tuli leivottua jo alkukesästä, laiskuuden myötä nyt vasta jaksoin sen tänne kirjoittaa. Netissä on pilvin pimein KitKat-kakkujen kuvia, myös paljon sellaisia missä keskusta on täytetty Smarties-karkeilla. Kesällä tuoreiden mansikoiden ilmestyessä kaupan hyllyille halusin ehdottomasti tehdä mansikkakakun. En kuitenkaan tykkää näistä "perinteisistä" mansikkakermakakuista, joten tämä kakku oli loistava vaihtoehto.

Tämän kakun valmistus on erittäin helppoa ja vain mielikuvitus on rajana. Itse laitoin täytteeksi maitosuklaasta tehdyn moussen sekä tuoreita mansikoita viipaloituna. Kakkupohjan tein kinuskikissan ohjeella mehevä suklaakakkupohja, jonka tein puolet pienempänä. Kakkupohja on tehty pieneen kakkuvuokaan, 18cm halkaisijaltaan. Jos haluat tehdä isomman kakun, tuplaa kaikkien aineiden määrät.

Pohja:
1dl vehnäjauhoja
0,75dl perunajauhoja
1½tl leivinjauhetta
vajaa 1/4tl suolaa
1tl vaniljasokeria
0,75dl tummaa kaakaojauhetta
75g voita tai margariinia
1,75dl sokeria
1 iso kananmuna
1,5dl kädenlämpöistä maitoa

Kostutus:
vajaa 1 dl kostuketta (vaniljamaito, mehu, virvoitusjuoma)

Suklaatäyte:
2dl vispikermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
130g Fazerin sinistä suklaata

Väliin:
Tuoreita mansikoita

Koristeet:
17 KitKat-patukkaa
Tuoreita mansikoita

Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 18cm). Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna. Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia. Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.

Kumoa kakku ja anna jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. 

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Lisää suklaasula vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. (Massa alkaa jähmettymään nopeasti suklaan ansiosta)

Viipaloi tuoreet mansikat.

Nosta alimmainen kakkulevy tarjoilulautaselle, kostuta. Levitä pinnalle 1/3 täytteestä ja puolet viipaloiduista mansikoista. Nosta toinen kakkulevy päälle, kostuta, levitä pinnalle 1/3 täytteestä ja loput viipaloidut mansikat. Nosta päällimmäinen levy ja kostuta. Tarvittaessa anna jähmettyä jääkaapissa jonkin aikaa. Levitä loput suklaatäytteestä täytekakun päälle ja reunoille.

Asettele KitKat-patukat kakun reunoille tiiviisti. Nostele tuoreita mansikoita kakun pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti