sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Puolukkajuustokakku



Puolukan mausta en erityisemmin pidä, mutta juustokakuissa nämä menee heti lemppareiden joukkoon. En tiedä mistä johtuu, vaikka tässäkin kakussa puolukan maku tulee hyvin esille. Tämän ohjeen löysin suklaapossun blogista, muutin vain pohjan keksipohjaksi.

Käytin tässä ohjeessa myös ensimmäistä kertaa liivatejauhetta! Oon tottunu aina käyttämään liivatelehtiä ja koska niiden käytössä ei missään vaiheessa ole mitään ongelmaa ollut, niin ei ole tullut testattua liivatejauhetta. Rakenteeltaan tämä oli kuitenkin enemmän moussemainen ja omasta mielestäni juustokakun kuuluu olla enemmän "jämäkämpi". Lisäksi täyte ja kiille oli värjäyttänyt reunan siniseksi, onneksi kakku ei ollut juhlatarjottavana. Kiille oli myös hieman mauton, mutta makuasioitahan nämä ovat. Varmasti aion kokeilla tätä reseptiä toistekin, mutta vain liivatelehtiä käyttämällä ja ilman kiillettä.

Pohja:
200g digestive-keksejä
50g voita tai margariinia

Täyte:
400g puolukoita
2dl vispikermaa
250g mascarponea
250g maitorahkaa
1,25dl sokeria
3tl liivatejauhetta
3rkl sitruunan mehua

Päälle:
2½dl vatkattavaa vaniljakastiketta (ei vatkata!)
2 liivatelehteä

Murskaa digestivet murskaksi. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Valmista täyte. Soseuta puolukat sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita liivatejauhe ja sitruunan mehu keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto, rahka ja sokeri. Vatkaa joukkoon myös soseutetut puolukat. Kuumenna liivateseosta mikrossa n. 20 sekunttia, kunnes liivate on kokonaan sulanut. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon täytettä koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Valmista vaniljakiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Kuumenna liivatelehtiä pienessä mikron kestävässä kulhossa n. 15 sekuntia, kunnes ne sulavat kokonaan. Kaada vaniljakastike kulhoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana kastikkeen joukkoon, koko ajan sekoitellen. Älä vatkaa liikaa, jotta joukkoon ei tule ilmakuplia. Kaada kiille kakun äälle ja laita takaisin jääkaappiin hyytymään.

Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti