lauantai 17. lokakuuta 2015

Texmex - voileipäkakku


Pirkkalehdessä oli hyvältä kuullostava (ja hyvältä näyttävä!) texmex voileipäkakun ohje. Googletin kuitenkin muualtakin texmex voileipäkakkujen ohjeita, oli hauska huomata että googlehaun ensimmäisen sivun reseptit oli kaikki peräisin pirkan ohjeesta. Varmasti siis hyvää!

Valmistus on myöskin tässä helppoa, pilkottavaa on erittäin vähän. Mielestäni tämä on myös sopivan tulista, mutta mikäli haluaa miedompaa voi ostaa miedomman makuisia kastikkeita. Sopii myös erinomaisesti illanistujaisten tarjottaviin. Suosittelen kokeilemaan!

3 pkt (36 palaa) täysjyväpaahtoleipää

Broileritäyte:
450g pehmeä pippurinen-broilerisuikaleita
1tlk (320g) salsa mexicana-meksikolaiskastiketta
1tlk (300g) juustodippiä

Guacamoletäyte:
½tlk (á 300g) guacamoledippiä
1 punainen paprika

Kostutus:
1½dl vettä
½dl sitruunamehua

Kuorrutus:
½tlk (á 300g) guacamoledippiä
150g ranskankermaa

Koristeet:
1pss nachoja
jääsalaattia
kurkkua
suippopaprikaa
luumutomaatteja

Ruskista broilerisuikaleet. Hienonna lihat leikkuulaudalla. Sekoita joukkoon salsakastike ja juustodippi. Kuutioi punainen paprika.

Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois. Lado tarjoiluvadille 9 leipäviipaletta: 3 rinnakkain ja 3 peräkkäin. Kostuta leivät sitruunamehulla. Levitä päälle puolet broileritäytteestä. Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle guacamoledippiä ja ripottele pinnalle paprikakuutiot. Lisää kolmas leipäkerros. Kostuta ja täytä lopulla broileritäytteellä. Laso vielä neljäs leipäkarros ja kostuta pinta.

Suojaa kakku tuorekelmulla. Paina kerroksia kevyesti yhteen ja laita päälle kevyt paino. Nosta kakku kylmään ja anna kostua yön yli.

Sekoita guacamoledippi ja ranskankerma. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle. Laita kakun päälle runsaasti salaattiaineksia koristeeksi. Laita reunoille nachoja. (nachot pehmenevät nopeasti, joten tee tämä juuri ennen tarjoilua)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti