sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Mustikkamuffinssit



150g margariinia
1½dl ruokosokeria
2 kananmunaa
3½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
150g vaniljajugurttia
4dl mustikoita

Kuorrutus:
2dl kermaa
200g vaniljarahkaa

Mustikkacurd-tahna:
2dl mustikkasosetta
1½dl hillosokeria
3 keltuaista
75g voita

Valmista ensimmäisenä mustikkacurd-tahna. Soseuta mustikoita 2dl verran. Laita kattilaan mustikkasose, hillosokeri ja keltuaiset. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Pienennä lämpötilaa ja jatka keittämistä, kunnes seos sakenee. (n. 5-10 minuuttia) Jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Kaada mustikkahillo kulhoon ja lisää voi nokareina, vatkaa seos vaahtomaiseksi. Laita kannelliseen lasipurkkiin ja anna olla jääkaapissa parituntia jähmettymässä.

Vatkaa margariini ja ruokosokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää seos taikinaan vuorotellen vaniljajugurtin/vanukkaan kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon mustikat. Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Paista muffinsseja 225 asteessa 15-20 minuuttia.

Valmista kuorrutus. Vakaa kerma vaahdoksi, lisää vaniljarahka. Halutessasi voit lisätä hieman sokeria. Laita pursotuspussiin vaniljakermarahkaa sekä mustikkacurd tahnaa. Pursota tähtityllan avulla muffinssien päälle kuorrutetta. Koristele mustikoilla.

Muffinssitaikinan ohje täältä
Mustikkacurd-tahnan ohje täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti