sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Hasselpähkinäkeksit


Nämä keksit ovat helppoja ja nopeita valmistaa sekä näihin tarvittavia raaka-aineita löytyy melkein joka kaapista. Paahdettu hasselpähkinärouhe sopii erinomaisesti näihin kinuskisiin kekseihin. Tätä perusohjetta on myös helppo muokata oman mielensä mukaan. Pähkinät on helppo korvata esimerkiksi suklaalla tai siirapin voi jättää kokonaan pois. Alkuperäinen ohje täältä.

100g margariinia
1 1/4dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
2rkl siirappia
2½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1dl + ½dl hasselpähkinärouhetta

Sekoita keskenään huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää joukkoon vaniljasokeri, siirappi, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Paahda 1dl hasselpähkinärouhetta pannulla, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Lisää taikinan joukkoon. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile leivinpaperin päälle kaksi pötköä, leveydeltään n. 2cm. Jätä kunnon välit, sillä keksit leviävät paistuessaan. Ripottele pinnalle ½dl hasselpähkinärouhetta ja paina kevyesti pintaan kiinni. Paista keksit 175 asteessa 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti