torstai 13. helmikuuta 2014

Ystävänpäivän vaniljajuustokakku


Ystävänpäivän kunniaksi oli pakko leipoa jotain makeaa. Aluksi oli tarkoitus tehdä juustokakku normaaliin irtopohjavuokaan, mutta päädyinkin cocktail-maljoihin. Mukavaa vaihtelua! Jälkiruoka muistuttaa ehkä enemmän pannacottaa keksipohjalla, kuin juustokakkua. Maultaan erittäin vaniljainen ja raikas, nam! Ohjeesta tulee n.8 kappaletta jälkiruokia.

Pohja:
100g kaurakeksejä
40g margariinia

Täyte:
5 liivatelehteä
2 valkuaista
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4dl sokeria
4dl kermaa
2dl maitoa
1 vaniljatanko

Koristeet:
mansikkasose

Murskaa kaurakeksit pieneksi muruksi. Sulata margariini ja lisää keksimurun joukkoon. Jaa keksimuru 8 cocktail-lasin pohjalle.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto. Mittaa kattilaan sokeri, kerma, maito ja halkaistu vaniljatanko ja keitä seosta niin kauan, kunnes se pulpahtaa muutaman kerran. Ota kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata kerma-vaniljaseoksen joukkoon. Kaada hieman jäähtynyt seos valkuais-tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte keksimurupohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi. Koristele mansikkasoseella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti