perjantai 14. helmikuuta 2014

Yrttiset kierteet


Minulta jää usein voitaikinaa yli suolaisia leivonnaisia tehdessä. Joko täyte loppuu kesken tai siistin vuokien reunoilta ylimääräiset taikinapalat. Ennen olen heittänyt palat roskiin, mutta tälläkertaa hyödynsin ylijäämät rahkavoitaikinasta. Kaapissa minulla ei juuri mitään erikoista ollut, joten käytin pizzamausteita. Näihin sopisi loistavasti myös juustot, etenkin aurajuusto ja kinkut. Kierteet ovat myös täydellinen lisä erilaisiin sosekeittoihin. Etenkin tomaattikeittoon sopisi hyvin basilikakierteet, täytyy kokeilla joku kerta!

Minulla ei tähän mitään erikoisempaa ohjetta ole. Näitä voit tehdä kaupan valmiista voitaikinasta, kermaaviili-voitaikinasta, rahkavoitaikinasta jne. Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Voitele levy kevyesti kananmunalla. Ripottele päälle haluamasi täytteet. (oregano, pizzamauste, kinkku, juustot, aurajuusto jne.) Painele kevyesti taikinaan kiinni. Leikkaa taikinapyörällä n. 1cm levyisiä suikaleita. Pyöritä suikaleita molemmista päistä vastakkaiseen suuntaan ja nosta pellille. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. (tai niin kauan, kunnes ovat kauniin ruskeita).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti