perjantai 7. helmikuuta 2014

Baileys-mutakakku


Mutakakku on jokaisen suklaata rakastavan unelma! Leivonnainen, joka sisältää paljon suklaata, rasvaa ja sokeria ei voi olla muuta, kuin täydellistä! Tahmainen keskusta kruunaa koko kakun, nam! Minua pyydettiin tekemään mutakakkua ja netistä selailin sopivia ohjeita. En halunnut sitä ihan perinteisen makuista kakkua, vaan etsin jotain erilaista. Löysin bellebaien blogista Baileys-kermaliköörillä maustetun mutakakun ja koska minulla sattui kaapissa vajaa pullo likööriä löytymään, ei tarvinnut kahta kertaa miettiä tekisinkö tämän vai en. Valmistin kakun isossa vuoassa (halkaisija 28cm), jonka vuoksi se jäi hyvin littanaksi. Toisaalta se sopi hyvin tähän kakkuun, sillä se oli koostumukseltaan melko tiivis.

150g margariinia
70g tummaa suklaata
3rkl Baileys kermalikööriä
3 kananmunaa
3dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
4rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa

Sulata margariini ja tummasuklaa vesihauteessa. Voit myös sulattaa margariinin kattilassa ja suklaan mikrossa miedolla lämmöllä ja yhdistää sen jälkeen. Anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää hieman jäähtyneen voi-suklaaseoksen joukkoon Baileys kermalikööri ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi ja kaada kuivien aineiden sekaan. Vältä liikaa sekoittamista. Kaada valmis taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa n. 20 minuuttia. Jäähdytä ja anna vetäytyä.

Mutakakku sopii erityisesti vaniljajäätelön ja vadelmien kanssa tarjoiltavaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti