lauantai 1. helmikuuta 2014

Kinuskiset kookos-suklaaherkut


Löysin suklaapossun leivontablogista kookos-suklaaherkkujen ohjeen, jonka maku muistuttaa hieman Bounty-patukoita. Halusin heti testata reseptiä, vaikken pidä yhtään kookoksen mausta eikä perheessäni kukaan myöskään kookoksesta pidä. Muistin, että viimesyksynä ulkomaan lomareissulla ystäväni söi Bounty-jäätelöitä ja kehui niitä niin paljon, että sai myös minut niitä maistamaan. Sen takia päätinkin leipoa nämä ystävälleni, toivon että hän pitää näistä! Kyseinen resepti on otettu täältä.

n. 36 kpl

1½dl kuohukermaa
1½dl fariinisokeria
1ml suolaa
1tl vaniljasokeria
4dl kookoshiutaleita
1rkl voita

Kuorrutus:
200g maitosuklaata

Kuumenna kerma ja fariinisokeri kattilassa. Lämmitä, kunnes sokeri on sulanut ja keitä seosta muutaman minuutin ajan niin että se on hieman paksuuntunut. Sekoita joukkoon suola, vaniljasokeri, kookoshiutaleet ja voi. Painele massa tiiviisti leivinpaperilla vuorattuun, neliön muotoiseen vuokaan tai muovikippoon. (14x14cm). Anna jäähtyä niin kauan, kunnes se on hieman kovettunut. Itse laitoin kipon jääkaappiin hetkeksi. Kumoa jähmettynyt massa esim. leikkuulaudan päälle ja leikkaa siitä n. 36 neliönmuotoista palaa. Laita palat leivinpaperin päälle lautaselle ja jääkaappiin.

Sulata 200g suklaata vesihauteessa. Upota leikatut kookosneliöt suklaaseen ja nosta haarukan avulla leivinpaperin päälle kovettumaan. Säilyta palat jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti