sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Angry Birds kakku


Olen muutama vuosi sitten luvannut tehdä serkulleni Angry Birds kakun ja hän on aina minua muistuttanut siitä koska sen oikein teen. Muutama päivä sitten hänellä oli syntymäpäivät, joten sen kunniaksi tein vihdoin kauan odotetun kakun! Halusin täytteistä melko yksinkertaiset, joten päädyin suklaa-mansikkaan. Ideat koristeluun sain tästä kuvasta. Suklaatäytteen ohje on peräisin kinuskikissan blogista.

Pohja:
4 kananmunaa
1½dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Mansikkatäyte:
2½dl mansikkakermaa
5dl mansikoita
100g maustamatonta tuorejuustoa
2tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä

Suklaatäyte:
2½dl Flora Vispiä
100g maustamatonta tuorejuustoa
130g suklaata

Kostutus:
Jaffa

Koristeet:
2dl kuohukermaa
1dl maitorahkaa
vaniljasokeria
500g punaista marsipaania
valkoista sokerimassaa
keltaista- ja mustaa marsipaania

Voitele ja korppujauhoita kakkuvuoka. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos vaahtoon. Kaada vuokaan. Paista 175 asteessa 30-35 minuuttia. Halkaise jäähtynyt pohja 3 osaan.

Valmista mansikkatäyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.  Vatkaa mansikkakerma vaahdoksi. Soseuta mansikat ja sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto ja vaniljasokeri. Sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja kaada ohuena nauhana mansikka-tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää seos mansikkakermaan ja sekoita tasaiseksi.

Valmista suklaatäyte. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon suklaasula. Yhdistä kerma ja tuorejuusto-suklaaseos ja sekoita tasaiseksi.

Nosta kakkupohjan päällimmäinen levy takaisin kakkuvuokaan. Kostuta ja levitä pinnalle mansikkatäyte. Nosta keskimmäinen levy täytteen päälle, kostuta. Levitä suklaatäyte pinnalle ja nosta viimeinen kakkulevy päälle, kostuta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan tai yön yli, jotta maut ehtivät tasaantua.

Aloita koristeiden valmistus. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon maitorahka ja vaniljasokeria maun mukaan. Kumoa täytekakku tarjoilulautaselle ja levitä pinnalle ja reunoille kerma-rahkaseos. Kaulitse tomusokeroidulla alustalla punainen marsipaani isoksi levyksi. Leikkaa marsipaanin alareunasta pala pois, jotta saat tilan valkoiselle kohdalle. Nosta punainen marsipaani kakun päälle. Kaulitse valkoinen sokerimassa levyksi ja leikkaa samankokoinen pala massasta, minkä leikkasit punaisesta pois. Pala voi olla muutaman sentin leveämpikin, jolloin paikalle asettelu helpottuu. Kaulitse nokkaa ja silmiä varten keltainen- ja musta marsipaani sekä valkoinen sokerimassa levyksi. Leikkaa oikeankokoiset palat nokalle ja silmille ja asettele kakun päälle. Voit "liimata" ne sokerikuorrutteella kiinni, jos ne eivät muuten pysy.

VINKKI! Ennen koristeiden valmistusta piirsin paperille kuvan Angry Birdsistä. Tämän jälkeen piirsin sen uudelleen voipaperille ja leikkasin silmät, kulmakarvat ja nokan irti. Tämän vuoksi oli helpompi leikata marsipaanista juuri oikeankokoiset palat kakkuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti