lauantai 8. maaliskuuta 2014

Brookies


Netissä selailtuani törmäsin leivonnaiseen, josta en ollut ikinä ennen kuullutkaan. Brownien ja cookien yhdistelmä, tarkemmin sanottuna brookies. Kyseinen leivonnainen on kehitetty New Yorkin Brooklynissä. En tiedä kuinka kauan leivonnainen on ollut tunnettu tai kuinka monta vuotta olen tässä jäljessä. Joka tapauksessa itselleni "uutta" leivonnaista oli pakko päästä testaamaan. Tahmean brownies pohjan ja rapean keksipäällisen yhdistelmä on mahtava! Mielestäni on hienoa, että nykyään joka leivonnaisesta on paljon erilaisia versioita ja varmasti jokaiselle löytyy mieleinen yhdistelmä! Kyseinen ohje on bellebaien blogista.

Huomasin ohjetta kirjoittaessa, etten ollut muistanut cookies-taikinaan lisätä lainkaan kananmunia. Tämä ei kuitenkaan haitannut yhtään, sillä vaikka keksipäällinen oli murenevaista, mielestäni se sopi leivonnaiseen mainiosti. Vertaamalla ottamiani kuvia ja Bellebaien-blogissa olevia kuvia, huomaa millälailla kananmuna päällisen rakenteeseen vaikuttaa.

Brownie-taikina:
150g margariinia
150g tummaa suklaata
1½dl sokeria
1dl fariinisokeria
1tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
2½dl vehnäjauhoja
1rkl kaakaojauhetta
½tl suolaa

Cookies-taikina
125g margariinia
3/4dl sokeria
3/4dl fariinisokeria
1tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
150g tummaa suklaata

Sulata margariini ja tummasuklaa vesihauteessa, anna jäähtyä. Lisää joukkoon sokerit ja kananmunat yksitellen kokoajan sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja suola keskenään ja sekoita taikinan joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20cm x 30cm) ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi jähmettymään.

Valmista cookies-taikina. Vaahdota margariini ja sokeri, lisää joukkoon kananmunat edelleen vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinan joukkoon. Rouhi tumma suklaa karkeaksi rouheeksi ja lisää taikinaan. Levitä seos brownies-pohjan päälle. Paista 175 asteessa n. 35 minuuttia. Anna jäähtyä täysin kylmäksi, ennenkuin leikkaat annospaloiksi.

1 kommentti: