sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Kana-Fetapiirakka


Lisää perinteisiä suolaisiapiirakoita, mutta tällä kertaa uutena kokeiluna porkkanainen piirakkapohja! Ohjeeseen törmäsin suklaapossun blogissa, mutta alunperin ohje on otettu täältä. Pohjaa kehuttiin paljon, joten pakkohan sitä oli testata. Ja olihan se hyvää, en tiedä oliko niin erikoista mitä oletin, mutta varmasti teen toistekin tällä reseptillä.

Piirakka oli kokonaisuudessaan erinomaista, voiko kanan ja fetan yhdistelmä huono ollakaan? Tähän sopisi myös tuore persilja joukkoon, itse jouduin jättämään sen pois yleisön pyynnöstä.

Piirakka on tehty tavalliseen, halkaisijaltaan 26cm kokoiseen vuokaan.

Pohja:
100g huoneenlämpöistä voita
1dl hienoksi raastettua porkkanaraastetta
1dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
½tl leivinjauhetta
½tl suolaa

Täyte:
300g hunajamarinoitua kanaa
200g mustapippuri-tuorejuustoa
1½dl juustoraastetta
1dl kolmen juuston ruokakermaa
2 kananmunaa
150g fetajuustoa
säilykepersikkaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Raasta porkkanaraaste hienoksi raasteeksi ja sekoita voin joukkoon. Yhdistä lopuksi kaikki aineet keskenään. Voitele piirakkavuoka. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen. Esipaista pohjaa 225 asteessa n. 10 minuuttia. Tarvittaessa laita foliosuikaleita reunojen tueksi, ettei ne valahda paiston aikana.

Valmista sillä välin täyte. Paista hunajamarinoitu kana, anna hetki jäähtyä. Sekoita tuorejuusto, juustoraaste, ruokakerma. kananmunat ja fetajuustokuutiot keskenään, lisää lopuksi kana. Kaada täyte uunista tulleen pohjan päälle. Asettele täytteen päälle vielä persikkaviipaleita. Paista 225 asteessa n. 30-35 minuuttia, kunnes piirakka on saanut hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti