sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Itsetehdyt tortillat


Ensimmäistä kertaa itsetehtyjä tortillalättyjä! Tortilloita tulee usein syötyä, mutta aina on turvauduttu kaupan valmiisiin lättyihin. Mukavaa vaihtelua itsetehtyinä, eikä myöskään tule syötyä turhia lisäaineita.

Aineita ei paljoa tarvita ja valmistus on helppoa. Ainut haastava osuus on lättyjen kauliminen, sillä niistä pitää saada riittävän ohuita, mutta samalla niiden pitäisi pysyä ehjinä. Liian paksut lätyt eivät maistu hyvältä.

Resepti löydetty täältä.

Täytä paistetut tortillalätyt maukkaalla jauhelihalla ja raikkailla kasviksilla!

Ohjeesta tulee 10kpl tortillalättyjä

2dl durumvehnäjauhoja
3dl maissijauhoja
½tl suolaa
½dl öljyä
2dl vettä

Sekoita kaikki ainekset keskenään taikinaksi. Jaa taikina kymmeneen osaan ja pyörittele palloiksi. Anna taikinapallojen olla leivinliinan alla sillä aikaa, kun kaulitset muita. Kauli jauhoja apuna käyttäen ohuiksi letuiksi. Nosta kaulittu tortillalätty leivinpaperin päälle ja leikkaa päälle toinen leivinpaperin pala. Näin pystyt kaulitsemaan kaikki kymmenen tortillalättyä yhteen kasaan, mutta leivinpaperin ansiosta ne on helppo siirtää pannulle.

Kuumenna paistinpannu kuumaksi. (pannulle ei lisätä rasvaa tai öljyä!). Paista lätyt kuumalla ja kuivalla pannulla nopeasti molemmin puolin. Älä paista liian kauan, ettei tortillat muutu koviksi. Suojaa paistetut letut leivinliinalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti