sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Juustoinen peltileipä


Viikonloppuna meillä nautittiin taas tuoreesta leivästä. Tein viimeksi porkkanasämpylöitä, joten nyt oli juuston vuoro. Omiin suosikkeihini ei leivonnassa kuulu sämpylöiden pyörittely, joten oikaisin ja tein peltileipää. Helppoa ja nopeaa. Resepti on yksinkertainen, perus sämpyläresepti. Näihin sopisi loistavasti myös siemenet pinnalle, ehkä ensikerralla.. :)

Ohjeesta tulee yksi pellillinen, 24 palaa.

Taikina:
5dl maitoa
50g hiivaa
2tl suolaa
1tl sokeria
2rkl öljyä
4dl juustoraastetta
1dl kauralesettä (tai kaurahiutaleita)
5dl grahamjauhoja
n. 10dl vehnäjauhoja

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, murenna joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, öljy ja juustoraaste, sekoita hyvin. Lisää myös kauralese ja grahamjauhot. Lopuksi reilu puolet vehnäjauhoista, taikinan voi tässä vaiheessa jättää löysemmäksi. Vaivaa taikinaa kunnolla ja nosta kohoamaan lämpöiseen paikkaan 1-2 tunniksi.

Lisää kohotettuun taikinaan vehnäjauhoja sen verran, ettei tartu enää käsiin. Vaivaa kaikki ilmakuplat pois huolellisesti. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Leikkaa jo tässä vaiheessa taikina 24 osaan (kova lasta yms. on kätevä!). Anna taikinan kohota vielä tunti.

Paista peltileipää uunin keskitasolla 200 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Nauti lämpöisenä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti