torstai 11. joulukuuta 2014

Glögi-pannacotta


Kuvasta päätellen ei uskoisi olevan jo joulukuun puoliväli, lokakuun fiilis välittyy kuvasta. Jokatapauksessa tässä helppo jouluinen jälkiruoka, ei niin nopea valmisteinen hyytymisten takia. Voit itse päättää valmistaessa, annatko glögille vai pannacotalle pääroolin maun kanssa.

4dl glögiä (oman maun mukaan laimennettuna)
3 liivatelehteä

Pannacotta:
4dl kermaa
1dl sokeria
1 vaniljatanko
3 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Laimenna glögi oman makusi mukaan. Jos haluaa glögin maun olevan jälkiruoassa vahvempi, ei kannata kovin paljoa laimentaa. Kuumenna ½dl glögistä kiehuvaksi ja sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon ja kaada glögi-liivateseos lopun glögin joukkoon.

Aseta kuohuviinilasit vinoon asentoon. Itse käytin isoa muovikulhoa, johon sain ne hyvään asentoon. Kaada glögiä 4 lasiin. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia. Glögin pitää olla täysin hyytynyt, jottei aineet sekoitu keskenään.

Valmista pannacotta. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kaada kerma kattilaan ja lisää mukaan sokeri. Halkaise vaniljatangot ja raavi esimerkiksi puukolla siemenet kerman sekaan. Heitä vielä vaniljatangotkin mukaan, jotta mahdollisimman paljon vaniljanmakua irtoaisi niistä. Keitä kerma-vaniljaseosta liedellä niin kauan, kunnes seos kiehahtaa. Nosta vaniljatangot pois kattilasta. Sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Anna pannacotan jäähtyä täysin kylmäksi ennen laseihin kaatamista, muuten se sulattaa aiemmin valmistamasi glögitäytteen. Anna hyytyä jääkaapissa taas toiset 4 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti