sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Texmex-piirakka aurajuustolla


Suolaiset piirakat ovat aina yhtä herkullisia ja tälläkertaa päätin kokeilla texmex-piirakkaa. En voinut vastustaa laittamasta aurajuustoa joukkoon, vaikkei se ehkä tavallisimmin texmex-piirakkaan kuulu. Erinomaisen makuista oli silti! Tässä piirakassa sain vihdoin ja viimein kokeiltua myös Valion uutta texmex-juustoraastetta. Tai ei se ehkä enään mikään uusi tuote ole, mutta ensimmäistä kertaa leivonnaisissani mukana. Piirakan tulisuutta pystyt korostamaan mausteilla tai laittamalla pinnalle erittäin tulisia jalapenoja.

Pohja:
150g voita tai margariinia
5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1½dl juustoraastetta
200g kermaviiliä

Täyte:
400g jauhelihaa
1pss Taco spice mix - maustetta
2 kananmunaa
150g Valion texmex-juustoraastetta
170g aurajuustoa
150g ranskankermaa
muutama vihreä jalapeno

Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Nypi huoneenlämpöinen voi tai margariini yhdessä jauhoseoksen kanssa. Lisää joukkoon juustoraaste. Sekoita kermaviili nopeasti sekoittaen, älä vaivaa taikinaa. Laita taikina jääkaappiin noin tunnin ajaksi "jähmettymään". Kaulitse taikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi ja nosta voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte. Ruskista jauheliha ja mausta taco spice mix - mausteella. Sekoita kulhossa kananmunat, juustoraaste, murustettu aurajuusto, ranskankerma ja jauheliha. Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle viipaloidut jalapenot. Paista 175 asteessa n. 35 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin ruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti