sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Suklaa-minttutoffeet


Pienempänä tuli usein tehtyä itse toffeeta, joka tarttui aina hampaisiin ja oli ärsyttävää syödä, mutta silti niin ihanan makuista. Joulun kunniaksi päätin tehdä dansukkerin sivuilta löytämäni ohjeen mukaan suklaa-minttutoffeeta ja nämä maistuivat erittäin hyviltä! Toffee, suklaa ja After Eight makeiset, nam! Ohjeesta tulee n. 30 kappaletta.

½dl sokeria
1dl vaaleaa siirappia
½dl glukoosisiirappia
3dl kuohukermaa
2rkl tummaa kaakaojauhetta
8 After Eight - makeista
½tl väkiviinaetikkaa

Sekoita paksupohjaisessa ja korkeareunaisessa kattilassa sokeri, siirapit, kerma ja kaakaojauhe. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskikovalla lämmöllä 20 minuuttia. Lisää mukaan After Eight makeiset ja etikka, sekoita ja keitä vielä niin kauan, kunnes seoksen lämpötila on 120 astetta. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (15 x 20 cm). Anna jähmettyä ja leikkaa paloiksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti