sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Suolainen piirakka


Viime viikonlopun leivonnaisista oli jäänyt jääkaappiin pieniä määriä erilaisia aineksia, jotka sitten yhdistin tähän suolaiseen piirakkaan. Hassut ainemäärät johtuvat siis siitä, mutta onneksi suolaisiin piirakoihin voi täytteeseen laittaa summissa mitä vain. Olen myös jo pitkään halunnut testata Créme Bonjourin käyttämistä piirakoiden täytteeseen, toimii! Piirakka sai mukavasti myös makua sen kautta, eikä mausteiden kanssa tarvinnut vänkslätä lainkaan.

Pohja:
150g voita tai margariinia
5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1½dl juustoraastetta
200g kermaviiliä

Täyte:
2,5dl mustapippuri - Créme Bonjouria
2 kananmunaa
1dl savujuustokermaa
120g palvikinkkua
140g punaleima-emmentalia
1 pieni keltainen paprika

Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Nypi huoneenlämpöinen voi tai margariini yhdessä jauhoseoksen kanssa. Lisää joukkoon juustoraaste. Sekoita kermaviili nopeasti sekoittaen, älä vaivaa taikinaa. Laita taikina jääkaappiin noin tunnin ajaksi "jähmettymään". Kaulitse taikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi ja nosta voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte. Sekoita keskenään Créme Bonjour, kananmunat sekä savujuustokerma. Pilko palvikinkku pieneksi kuutioksi, raasta punaleima-emmental ja lisää ne täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle. Suikaloi paprika ja asettele suikaleet täytteen pinnalle. 

Paista 175 asteessa n. 30-35minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti