perjantai 14. marraskuuta 2014

Tuulihatut kinkkutäytteellä


Ensimmäiset onnistuneet tuulihatut! Olen näitä muutaman kerran aiemmin tehnyt, mutta taikinan valmistusvaiheessa jokin on mennyt pieleen. Tällä ohjeella ei kuitenkaan valmistuksessa ollut mitään ongelmia, vaikka olin koko ajan varautunut etteivät näiden lopputulos ole hyvä. Kyseinen resepti on peräisin täältä. Itselleni tästä ohjeesta tuli 32 kappaletta tuulihattuja.

Täyte oli myös ihanan makuista, vaikka siihen tulikin vain muutamaa ainetta. Varsinkin suolakurkku antaa täytteelle hyvää makua. Tuulihatut ovat siitä myös hyviä, että täytteeseen voi laittaa mitä vain oman maun mukaan.

Taikina:
2½dl vettä
100g voita
2½dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

Täyte:
225g savukinkkua
200g ruohosipulituorejuustoa
1 suolakurkku
ripaus mustapippuria

Koristeeksi:
persiljaa

Mittaa vesi ja voi kattilaan, lämmitä kunnes voi on sulanut. Sekoita vispilän avulla mukaan vehnäjauhot ja jatka sekoittamista puukauhalla. Sekoittele niin kauan, kunnes vehnäjauhot ovat turvonneet ja seos on reunoilta ja pohjasta irtoava möykky. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä n. 5 minuuttia. Lisää seokseen kananmunat yksitellen, voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Laita taikina pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla ja pursottele pieniä nokareita leivinpaperin päälle. Muista, että tuulihatut kohoavat uunissa kaksinkertaiseksi, joten jätä pursotusvaiheessa tuulihattuihin kunnon välit.

Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia, kunnes tuulihatut ovat kauniin ruskeita. Älä avaa uunin luukkua kesken paiston.

Valmista täyte. Pilko savukinkku ja suolakurkku pieneksi kuutioksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

Tee jäähtyneisiin tuulihattuihin pieni reikä, jonka kautta pursota täyte tuulihattujen sisään. Koristele persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti