perjantai 14. marraskuuta 2014

Mustikka-valkosuklaavaahto


Idea tähän jälkiruokaan lähti epäonnistuneesta leivonnaisesta. Alunperin oli tarkoitus väsätä cake popseja paseeratusta mustikasta sekä valkosuklaasta, mutta koostumuksen oltua luultua löysempi ei ideaa voinut toteuttaa. Mustikka-valkosuklaa seos oli kuitenkin niin herkullisen makuista, että päätin vaahdottaa joukkoon Flora Vanillaa ja tehdä pieniä jälkiruokamaljoja. Liivatteiden käyttö tässä leivonnaisessa ei ole pakollinen, mikäli aluaa moussemaisemman lopputuloksen. Jälkiruoka on erittäin makea runsaan valkosuklaan määrän vuoksi, joten jos haluat vähemmän makeutta laita vain reilu puolet valkosuklaasta.

1,5dl paseerattua mustikkaa
220g valkosuklaata
2,5dl Flora Vanillaa
3 liivatelehteä

Paina sulaneet mustikat siivilän läpi ja mittaa paseeratusta mustikasta 1,5dl kattilaan. Paloittele joukkoon valkosuklaa ja sulata miedolla lämmöllä, kunnes valkosuklaa on sulanut ja seos kauniin violetti. Anna seoksen jäähtyä kunnolla ja nosta muutamaksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota Flora Vanilla vaahdoksi ja sekoita joukkoon mustikka-valkosuklaaseos. Kuumenna muutama ruokalusikallinen vettä ja sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana vaahdon joukkoon ja sekoita hyvin. Annostele vaahto annoslaseihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Koristele valkosuklaasydämmillä.

! Jos haluat jälkiruoasta raidallisen, sulata liivateseos ensin Flora Vanilla vaahdon joukkoon ja vasta tämän jälkeen sekoita mustikka-valkosuklaaseos mukaan. Sekoita vain vähän, jotta saat kuviot erottumaan hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti