perjantai 7. marraskuuta 2014

Dallaspullat


Pullien leipominen on viimeaikoina jäänyt vähemmälle. Olen kuitenkin kauan haaveillut itsetehdyistä dallaspullista, joita päätin vapaapäivän kunniaksi nyt leipoa. Nämä pullat menevät kyllä heti top-listan kärkeen, vielä kun laittaa täytettä pulliin runsaasti. Täyte ei ollut lainkaan pliisun makuinen vaan vaniljan maun maistoi hyvin.

Pullataikina:
5dl maitoa
50g hiivaa
2dl sokeria
1tl suolaa
1 kananmuna
16dl vehnäjauhoja
175g margariinia

Täyte:
250g margariinia
400g Valion vaniljarahkaa
2dl sokeria
1,5dl vaniljakreemijauhetta

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää sokeri, suola ja kananmuna. Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja margariini, viimeiseksi sekoita loput jauhot mukaan. Vaivaa taikinaa ja anna kohota. 

Valmista täyte. Pehmitä hieman margariinia mikrossa, ÄLÄ sulata. Sekoita kaikki täytteen ainekset voin joukkoon.

Vaivaa pullataikinaa hyvin ja jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi, levitä pinnalle puolet täytteestä ja kääri tiiviille rullalle. Leikkaa rullasta n. 1½cm levyisiä paloja ja asettele pellille. Tee sama lopulle pullataikinalle. Anna pullien kohota vielä leivinpaperin päällä. Voitele dallaspullat kananmunalla ja paista 200 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti