sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Mustikka-valkosuklaakakku


Pohja:
4 kananmunaa
1½dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte1:
3 liivatelehteä
2dl kuohukermaa
100g vaniljatuorejuustoa
200g mustikoita
½dl sokeria

Täyte2:
2 liivatelehteä
2½dl kuohukermaa
100g vaniljatuorejuustoa
130g valkosuklaata
2rkl vettä

Kostutus:
maitoa
vaniljasokeria

Koristeet:
3dl kuohukermaa
200g maitorahkaa
vaniljakreemijauhetta ja vaniljasokeria maun mukaan
2dl jäisiä mustikoita
hyytelösokeria
valkosuklaata

Voitele ja korppujauhoita kakkuvuoka. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos vaahtoon. Kaada vuokaan. Paista 175 asteessa 30-35 minuuttia. Halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan.

Valmista ensimmäinen täyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää joukkoon notkistettu vaniljatuorejuusto. Soseuta mustikat. Kuumenna n. 1dl soseesta kattilassa ja sulata joukkoon ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita loppu mustikkasose ja sokeri kerma-tuorejuustoseokseen. Lisää lopuksi  hieman jäähtynyt liivateseos täytteeseen ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. 

Aseta kakkupohjan ensimmäinen levy tarjoilulautaselle, kostuta. Levitä pinnalle mustikkatäyte ja nosta toinen kakkulevy päälle ja kostuta. Levitä valkosuklaa-täyte pinnalle ja nosta viimeinen levy, kostuta.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon maitorahka ja vaniljakreemijauhetta ja vaniljasokeria maun mukaan. Levitä ohut kerros kerma-rahkaseosta kakkupohjan pinnalle ja reunoille. Pursota loput kermasta täytekakun reunoille haluamallasi tavalla.

Valmista hyytelösokeri pakkauksen ohjeen mukaan. Silläaikaa, kun hyytelösokeri hieman jäähtyy, ripottele kakun pinnalle jäiset mustikat. Kun hyytelösokeri on hieman paksuuntunut, nostele lusikan avulla mustikoiden pintaan. Nosta kakku jääkaappiin ja kun hyytelösokeri on jähmettynyt kunnolla, voit halutessasi pursottaa valkosuklaata kakun reunalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti