sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Raparperihillo


Vaikka kesä on vasta alussa, olen nyt jo valmistautunut talven tuloon. Yleensä valmistan hilloja suuremman määrän kerralla, jotta saan sitä säilöttyä myös pakkaseen. Syksyllä ja talvella on ihana ottaa pakkasesta itsetehtyjä hilloja, eikä tarvitse turvautua kaupan valikoimiin. Tämä ohje on erittäin helppotekoinen ja raikkaan makuinen. Jos haluaa hilloon jotain lisämakua, voit lisätä keittovaiheessa kattilaan muutaman kanelitangon tai tähtianiksia ja ennen soseuttamista noukkia pois.

2l raparperia
1dl vettä
4dl hillosokeria

Kuori ja pilko raparperit. Lisää kattilaan ja kaada päälle vesi. Lisää joukkoon hillosokeri heti, kun vesihöyryä alkaa nousta kattilasta. Keittele hilloa noin 10 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehminneet. Anna hieman jäähtyä ja soseuta sauvasekoittimella. Nostele hillo lasipurkkeihin, anna jäähtyä täysin kylmäksi ja nosta jääkaappiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti