torstai 26. kesäkuuta 2014

Cheddar-skonssit


Vihdoin saan blogin puolelle myös suolaisten leivonnaisten ohjeita! Tämä ohje minulla on ollut jo pitkään, mutta vasta nyt sain aikaiseksi sen tehdä. Ohje on peräisin lunnileipoo-blogista, hieman ainemääriä ja valmistustapaa muunnellen.

Odotin skonssien maistuvan hyvin cheddar-juustolta, mutta maku olikin aika pliisu. Käytin itse cheddar-juustoa vajaa 200g, mutta tähän ohjeeseen lisäsin sitä hieman enemmän. Muuten cheddar-skonssit olivat erittäin maukkaita ja sisusta ihanan pehmeä! Ajattelinkin kokeilla näitä uudelleen vielä lähipäivinä, mutta juustoa lisään reilusti enemmän!

3½dl vehnäjauhoja
3½dl grahamjauhoja
4tl leivinjauhetta
85g kylmää voita
3dl maitoa
240g cheddar-juustoa

kananmunaa voiteluun
rosmariinia

Siivilöi jauhot kulhoon, sekoita joukkoon leivinjauhe. Nypi kylmä voi nopeasti joukkoon. Raasta cheddarjuusto raasteeksi tai pilko veitsellä kuutioiksi. Kaada taikinan joukkoon kylmä maito ja reilu puolet juustoraasteesta (loput käytetään skonssien pinnalle), sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kumoa taikina pöydälle,  käytä tarvittaessa jauhoja apuna. Pyöritä taikinasta pötkö ja leikkaa noin 2cm levyisiä paloja. Nostele palat pellille leivinpaperin päälle, voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle kuivattua rosmariinia ja juustoraastetta. Paista 220 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti