keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Kinuski-vadelmatäytekakku


Pohja:
4 kananmunaa
1½dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Kinuskikastike:
2dl kuohukermaa
1½dl fariinisokeria

Muut täyteainekset:
2½dl vispikermaa
½dl vaniljakreemijauhetta
400g suomalaisia vadelmia

Kostutus:
sprite

Koristeet:
2½dl kuohukermaa
200g maitorahkaa
vaniljakreemijauhetta ja vaniljasokeria maun mukaan
vaaleanpunaista marsipaania (ruusuja varten)
hopeakuulia

Voitele ja korppujauhoita kakkuvuoka. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos vaahtoon. Kaada vuokaan. Paista 175 asteessa 30-35 minuuttia. Halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan.

Valmista kinuskikastike useita tunteja etukäteen tai jo edellisenä päivänä. Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa, mutta älä keitä sen kauemmin. Anna kinuskikastikkeen jäähtyä kylmäksi. Vain täysin kylmä kastike vaahdoutuu. Vatkaa kastike vaahdoksi.
Vaahdota vispikerma. Yhdistä kinuskivaahdon kanssa ja sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe.

Aseta kakkupohjan ensimmäinen levy tarjoilulautaselle, kostuta. Levitä päälle puolet kinuskitäytteestä ja upota joukkoon tuoreet tai jäiset vadelmat. Nosta toinen kakkulevy täytteen päälle, kostuta, levitä loput kinuskitäytteestä ja vadelmista pintaan. Nosta viimeinen kakkulevy ja kostuta.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, lisää maitorahka ja vaniljakreemijauhetta ja vaniljasokeria maun mukaan. Levitä kerma-rahkaseosta täytekakun pintaan ja reunoille. Pursota loput kakun reunoille haluamallasi tavalla. Koristele marsipaaniruusuilla ja hopeakuulilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti