sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Vanilja-raparperipiirakka


Kävin muutama päivä sitten sukulaisten luota hakemassa ison pussillisen raparpereja ja koko viikonlopun onkin tullut leivottua erilaisia piirakoita, raikkaita kesäjuomia ja hilloja. Maku.fi:stä olen löytänyt huippuhyvän raparperipiirakan ohjeen, josta on tullut jo luottoresepti! Kyseiseen ohjeeseen pääset tästä. Nyt päätin kuitenkin testata kinuskikissan sivuilta vanilja-raparperipiirakkaa, joka osoittautui taivaallisen hyväksi! Täyteläinen vaniljatäyte yhdessä kirpeän raparperin kanssa, nam!

Pohja:
150g voita tai margariinia
1dl sokeria
1 kananmuna
3dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita

Täyte:
2ps Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
4½dl maitoa
120g valkosuklaata
300g raparperia
sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita vaniljakastikejauhe ja maito vispilällä tasaiseksi ja nosta jääkaappiin 10 minuutiksi jähmettymään. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä ja sekoita vaniljakastikkeen joukkoon. Pese ja kuori raparperit ja leikkaa pieniksi paloiksi.

Levitä valkosuklaa-vaniljakastike pohjan päälle ja painele pinnalle raparperit. Ripottele pinnalle hieman sokeria. Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut hieman väriä. Anna jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti