sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Perinteiset lusikkaleivät



Perinteiset lusikkaleivät ovat monen vakio juhlatarjottava. Ne ovat siitä helppoja tarjottavia, että ne sopivat minkälaisiin juhliin tahansa. Valmistuksessa käytetään vain muutamaa tavallista raaka-aineita ja itse valmistus on helppoa. Aikaahan nämä vievät tehdä ja ovat pientä näpräämistä, mutta myös vaivan arvoista! Jos mietitte kevään ylioppilas- ja valmistujaisjuhliin tarjottavia, niin tässä olisi perinteisiin lusikkaleipiin hyvä ohje. Resepti on otettu valion sivuilta.

n. 30-35kpl

200g voita
1½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4½dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa

Väliin:
n. 1dl vadelmamarmeladia
hienoa sokeria

Sulata voi teräskattilassa ja anna kiehahtaa. Keitä voisulaa miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes voisula alkaa saada hieman väriä. Sekoita voisulaa tasaisin väliajoin ja varo polttamasta sitä.  Nosta kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Yhdistä jauhot ja ruokasooda keskenään ja kaada siivilän läpi voi-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi.

Ota taikinaa teelusikkaan, painele tasaiseksi ja aseta leivinpaperin päälle kupera puoli ylöspäin. Paista uunin keskitasolla 10-12 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman kullanruskeaa väriä.

Levitä jäähtyneiden lusikkaleipien tasaiselle pinnalle vadelmamarmeladia ja paina vastakkain toisen puolen kanssa. Pyörittele keksit hienossa sokerissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti