lauantai 10. toukokuuta 2014

Wiener Nougat


Olen aina ajatellut Wiener Nougatin valmistamisen vaikeaksi. Ne ovat niin taivaallisen hyviä, mutta varmasti myös sen takia makeisten jäljentäminen olisi hankalaa? Tässä kuitenkin äärettömän helppo ja nopea resepti suosikkimakeisten valmistukseen. Maultaan nämä eivät tietenkään täysin alkuperäistä Wiener Nougattia muistuta, mutta erittäin lähellä ollaan! Ohjeen löysin suklaapossun blogista.

Tiedän äitini pitävän Wiener Nougat suklaasta, joten mikä olisikaan parempi Äitienpäivä lahja, kuin itsetehdyt makeiset! Kauan mietin lahjan ostoa, mutta loppujenlopuksi itsetehdyt ovat aina parempia. Vielä ehtii huomiseen mennessä näitä tekemään.

Hyvää Äitienpäivää kaikille äideille!<3

200g (4kpl) Dubbel Nougat-patukoita
100g maitosuklaata
50g tummaa suklaata
1rkl voita
100g mantelilastuja

Paahda mantelilastut kevyesti kuumalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet hieman kullanruskean sävyn. Sekoita koko ajan, sillä mantelilastut palavat helposti. Anna jäähtyä.

Pilko suklaat, nougat ja voi kulhoon. Lämmitä mikrossa miedolla lämmöllä, kunnes suklaat ovat sulaneet. Sekoita seosta välillä ja varo polttamasta suklaita. Lisää sulan seoksen joukkoon hieman jäähtyneet mantelilastut. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20cm x 20cm). Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Leikkaa Wiener Nougat varovasti paloiksi, sillä se halkeilee helposti. Säilytä paloja jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti