maanantai 5. toukokuuta 2014

Bailey's brownies


Taas vaihteeksi ihanan tahmaisia ja suussasulavia brownieita! Tälläkertaa Baileys-liköörillä maustettuina. Yritin vihdoin saada kaapissa lojuvan Baileysin kokonaan tähän käytettyä, mutta jäihän sitä vieläkin. Ehkä Baileys-juustokakku lähtee seuraavaksi kokeiluun!

Browniet olivat koostumukseltaan tiiviitä, mutta ihanan tahmeita. Suosittelen paistamaan näitä mielummin liian vähän, kuin kauan aikaa, sillä kuivat ja tiiviit browniet eivät ole niin herkullisia. Ohje on mitoitettu 20cm x 20cm kokoiseen vuokaan ja tästä tulee noin 16 palaa. Alkuperäinen ohje wickedsweetkitchen-blogista.

50g voita
75g tummaa suklaata
2 1/3dl vehnäjauhoja
1 1/5dl kaakaojauhetta
1/4tl ruokasoodaa
1/4tl suolaa
2 kananmunaa
2 1/3dl sokeria
4/5dl Bailey's Irish Cream - likööriä
1tl vaniljasokeria

Sulata voi. Rouhi tumma suklaa karkeaksi rouheeksi ja lisää voisulan joukkoon. Anna jäähtyä. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, ruokasooda ja suola keskenään. Lisää kananmunat jäähtyneen suklaa-voiseoksen joukkoon yksi kerrallaan vispilällä sekoittaen. Lisää myös sokeri, vaniljasokeri ja bailey's joukkoon, sekoita kunnolla. Yhdistä kuivat aineet taikinan sekaan lastalla käännellen. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20cm x 20cm) ja tasoita pinta kunnolla. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 17-20 minuuttia. Älä paista liian kauan, jotta browniet säilyttävät mehevyytensä ja tahmaisuutensa.

Anna Bailey's browniet jäähtyä kunnolla ja leikkaa neliön muotoisiksi annospaloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti